EU Info kutak Niš i Univerzitetska biblioteka “Nikola Tesla” vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju na još jedno akademsko predavanje pod nazivom „Izazovi evropske ekonomske integracije“, koje će držati prof. dr Boban Stojanović u Univerzitetskoj biblioteci u Nišu u četvrtak, 27. aprila sa početkom u 18 sati.

Predavanje je deo ciklusa akademskih predavanja koje EU info kutak i Univerzitetska biblioteka realizuju u toku ovog semestra.

Osnovne teme predavanje biće: pet scenarija budućnosti EU, dobre i loše strane funkcionisanja EU, evrofanatizam vs. evroskepticizam i objektivnost u vrednovanju tekovina EU, proširenje EU i mesto Srbije u tom procesu.

Dr Boban Stojanović je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Na osnovnim studijama predaje Teoriju i politiku cena i Mikroekonomiju, a na diplomskim-master studijama Mikroekonomske modele. Na doktorskim studijama je angažovan na predmetu Savremena mikroekonomska analiza. Magistrirao je 1987. i doktorirao 1993. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Boban Stojanović je Žan Mone profesor.

Profesor Stojanović se u nekoliko navrata stručno usavršavao u inostranstvu (univerziteti u Bohumu, Frankfurtu, Gracu i Sarbrikenu). Osnivač je i prvi upravnik Centra za multidisciplinarne studije i naučna istraživanja na Univerzitetu u Nišu.

Prisustvo predavanju je besplatno, ali iz organizacionih razloga pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo potvrde do srede, 26. aprila u 17h na mejl officenis@euinfo.rs ili broj 018/254-461.