Organizacija Eneca, u okviru projekta podrške jačanju kapaciteta prerađivača voća i povrća, realizuje info sesiju u Nišu. Sesija će biti održana 2. jula od 14 sati u EU info kutku u Nišu.

Na info sesiji će biti predstavljen konkurs iz oblasti proizvodnje za privatne robne marke. Cilj projekta je jačanje konkurentnosti srpskog sektora prerade voća i povrća kroz sistematsku podršku proizvodnji, brendiranju i boljem pristupu domaćem i međunarodnom tržištu za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike u Srbiji.

Konkursom će biti odabrano najmanje 10 mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika, pre svega iz oblasti prerade voća i povrća sa teritorije cele Srbije osim teritorija A.P. Vojvodine i Grada Beograda.

Odabranim firmama biće pružena podrška za unapređenje poslovanja kroz set biznis i tehnoloških obuka i mentorstava, umrežavanje u okviru Udruženja domaćih proizvođača privatnih robnih marki, povezivanje i ugovaranje prodaje sa domaćim i inostranim maloprodajnim lancima.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti sa sajta www.eneca.org.rs ili se zatražiti mejlom na konkurs@eneca.org.rs

Konkurs raspisuje udruženje ENECA u okviru projekta “Konkurentna privreda” koji finansira USAID, a implementira Cardno Emerging Markets USA.

Prisustvo info sesiji je besplatno, ali je iz organizacionih razloga potrebno potvrditi dolazak na mejl officenis@euinfo.rs ili 018/254-461.