Info dan za preduzetnike u okviru kog će se predstaviti finansijska i nefinansijska podrška preduzetnicima  kroz različite programe, održaće se 03. oktobra u Skupštini grada Novog Sada sa početkom u 11h.

U uvodnom obraćanju, posetiocima će se obratiti predstavnik grada Novog Sada. Nakon toga, predstaviće se programi Razvojne agencije Srbije i Ministarstva privrede (Program promocije izvoza i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama).

Na pitanja kome je namenjen poziv, koji su uslovi za podnosioce prijava, o nameni i iznosima sredstava i  potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje daće odgovor Nikolina Pupovac, Rukovodilac sektora za razvoj opština i MSP.Na ovom događaju, posetiocima će se predstaviti Evropska preduzetnička mreža (Enterprise Europe Network – EEN).

Jelena Borocki, poslovni savetnik govoriće o ciljevima i uslugama EEN-a, o povezivanju sa potencijalnim partnerima i oblicima saradnje sa partnerima iz EU, primerima uspešne saradnje EEN i preduzeća i najavi poslovnih događaja u narednih 6 meseci. Vladimir Nikić, član tima Evropa predstaviće  Erazmus za mlade preduzetnike i govoriće o tome ko može učestvovati u programu, kako aplicirati za učešće, o koristima za preduzeća/potencijalne preduzetnika i o obavezama i pravima učesnika programa.

O Instrumentima za mala i srednja preduzeća – Horizont 2020 i o tome ko može učestvovati u programu, kako aplicirati za učešće, koje su koristi za preduzeća/potencijalne preduzetnike i o obavezama i pravima učesnika programa govoriće Nataša Vujnović Sedlar, poslovni savetnik.

Događaj organizuju Regionalna razvojna agencija Bačka i Grad Novi Sad u saradnji sa Eu Info Point-om iz Novog Sada.