U saradnji sa EU info kutkom, MEDIA desk Srbija organizuje info dan o Kreativna Evropa MEDIA potprogramu u sredu 30. maja 2018. u EU info kutku u Nišu (Vožda Karađorđa 5).

Tokom info dana, rukovoditeljka MEDIA deska, Nevena Negojević, predstaviće strukturu MEDIA potprogram, konkurse i mogućnosti za finansiranje projekata iz audiovizuelnog sektora. Takođe, tokom info dana biće predstavljen konkurs MEDIA potprograma Filmsko obrazovanje, način i uslovi apliciranja.

Svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju bliže sa ovim programom i mogućnostima za apliciranje, ali i čuje neke uspešne priče o projektima iz Srbije.

Iz organizacionih razloga, zainteresovani treba da prijave svoje učešće mejlom na officenis@euinfo.rs

31. maja rukovoditeljka MEDIA deska držaće individualne konsultacija sa zainteresovanim za konkurisanje na neki od 14 konkursa MEDIA potprograma. Zainteresovani za individualne konsultacije treba da se prijave na adresu snezana.andric@euinfo.rs

Program, 30. maj 2018. godine

11:00 Uvodno predavanje

11:30 – 13:00 MEDIA potprogram

13:00 pauza

13:30 – 15:00 Filmsko obrazovanje

Dodatne informacije:

Potprogram MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa podstiče razvoj evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, dajući podršku: razvoju, distribuciji i promociji evropskih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova i televizijskih serija, razvoju i promociji novih medijskih sadržaja, stručnom usavršavanju filmskih profesionalaca, razvoju novih tehnologija i platformi za distribuciju audiovizuelnog sadržaja, filmskim festivalima i razvoju publike.

Kreativna Evropa je program Evropske komisije za podršku sektorima za kulturu i medije. Mogućnosti finansiranja pokrivaju širok spektar planova: projekti saradnje, književni prevodi, mreže ili platforme. Podržane aktivnosti imaju za cilj da omoguće akterima u oblasti kulture i kreativnog stvaralaštva da steknu međunarodno iskustvo.