EU info centar nastavlja sa organizacijom subotnjih radionica za decu, sa temama iz evropske kulture i istorije. Ovog 23. marta, najmlađe će inspirisati jedno od najpopularnijih dela ikada napisanih, Ilijada, koja se pripisuje grčkom autoru Homeru.

Ovo epsko delo o desetogodišnjem ratu Grka protiv Troje završava se uz pomoć lukavstva – građenjem drvenog konja u kome su se sakrili vojnici. Danas izraz „Trojanski konj“ označava neočekivani dar ili iznenadnu prednost, koji se ispostave kao prokletstvo ili potajna prevara.

Cilj ove radionice je da deca zajedničkim radom naprave model drvenog konja od kartona, drvenih štapića za sladoled i konopca. Na kraju, sledi bojenje akrilnim bojama. Radionicu vodi magistarka slikarstva Alina Gadomski Todorović.

Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do deset godina, i održava se od 12 do 14 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7). Zbog ograničenog broja mesta, prijave su obavezne. Roditelji mogu prijaviti najmlađe mejlom na info@euinfo.rs  ili telefonom, od 10.00 do 19.00 na 011/4045-400.