Organizacija AIESEC organizuje multikulturalni sajam pod nazivom „Global Village“, koji će biti održan 18. februara, u prostorijama EU Info kutka u Nišu. Početak je zakazan za 16h.

Studenti iz Tunisa, Turske, Alžira i Kine učestvuju na ovom događaju kako bi zainteresovanim posetiocima preneli delić kulture svojih zemalja, kao i iskustva  koja su stekli radeći na društveno-odgovornom projektu u Nišu. Desetoro volontera provelo je prethodnih nekoliko nedelja tako što su predavali strane jezike osnovcima i studentima i time radili na njihovom razvoju.

Svi zainteresovani građani imaće priliku da na jednom mestu prisustvuju susretu različitih kultura. Posetioci imaju mogućnost  da saznaju sve o rodnim mestima studenata koji su prethodnih nedelja boravili u Nišu, da slušaju o njihovoj kulturi i tradiciji ili da se upuste u diskusiju o razlikama, ali i sličnostima koje nas spajaju.

AIESEC predstavlja internacionalnu organizaciju, koja okuplja mlade širom sveta i pruža im mogućnost  da rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju. Posredstvom programa praksi i organizovanjem društveno-odgovornih projekata, mladi iz ove organizacije teže tome da pozitivno utiču na društvo.