EU info kutak u Nišu, u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom organizuje projekciju kratkih filmova. Prijatno letnje vreme pruža nam priliku da pod vedrim nebom, nakon uspešno završenog Festivala evropskog filma, uživamo u ostvarenjima austrijske produkcije. Kratki filmovi biće prikazani u sredu 24. jula od 20:30h u kafiću „Hush Hush“ u ulici Generala Tranijea u Nišu.

Publika će moći da vidi izbor kratkih filmova “Österreichische Kurzfilmschau” Austrijske filmske akademije. Pregledom su obuhvaćeni filmovi koji su nominovani ili su dobili austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film. Na repertoaru je ukupno pet kratkih filmova različitih žanrova: eksperimentalni, kratki igrani i animirani.

Tokom 2019. godine, odabrani filmovi iz ovog programa putovaće kroz Srbiju i biti prikazivani u prostorima organizacija sa kojima Austrijski kulturni forum ima saradnju. Cilj programa je da međunarodnoj publici prikaže raznolikost austrijskog filma sa posebnim osvrtom na autore mlađe generacije.

Ulaz na projekciju filmova koji će biti prikazani u kafiću „Hush hush“ je besplatan, ali je iz organizacionih razloga potrebno najaviti prisustvo na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 24. jula u 15 sati.