Projekcijom nemačkog dokumentarnog filma „Europe, she loves“ u šabačkom Kulturnom centru počeo je Festival evropskog filma, koji organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar Beograd, EU info kutak Novi Sad i Kulturni centar Šabac, u  saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji.

Predstavnica novosadskog EU info kutka Marina Grnja Klaić poželela je dobrodošlicu prisutnima i istakla da je filmska umetnost pravi način za promociju i upoznavanje različitih nacionalnih kultura. Pored nje, publici se obratio i urednik programa KC Šabac Filip Kovačević, koji je pozvao Šapčane i Šapčanke da budu uz festival tokom narednih pet dana i da uživaju u evropskim filmovima.

Festival evropskog filma traje do subote, 17. juna, a šabačka publika biće u prilici da pogleda neka od najboljih filmskih ostvarenja evropske produkcije. Na repertoaru je 14 filmova iz Danske, Portugala, Austrije, Grčke, Slovačke, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke i Švedske.

Sve projekcije održavaju se u Kulturnom centru Šabac, u Ulici gospodar Jevremovoj 12. Ulaz je besplatan, ali isključivo uz ulaznice koje se mogu preuzeti u Kulturnom centru Šabac.