Sedmi po redu Festival evropskog filma nakon održavanja u 14 gradova širom Srbije, ovog meseca se završava projekcijama u Beogradu. Budući da trenutno Rumunija predsedava Evropskom unijom, festival otvara rumunski film „Rođendan“ koji će biti prikazan 30. januara u 18:00 časova u prostorijama EU info centra (Kralja Milana 7, Beograd). Tom prilkom publici će se obratiti Nj.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Nj.E. Kristina-Oana Popa, ambasadorka Ambasade Rumunije u Republici Srbiji.

Tokom deset dana festivala, počev od srede 30. januara, sve do petka 8. februara, sa projekcijama koje počinju od 18:00 i 20:00 časova, beogradska publika biće u prilici da pogleda čak 27 filmova Starog kontinenta. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi. Sve projekcije biće održane u EU info centru u Beogradu.

Program festivala nalazi se ovde.

Ulaz na sve projekcije je slobodan uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem e-maila info@euinfo.rs ili telefonom 011/4045-400.