Nakon Zaječara, Mladenovca, Šapca i Leskovca, Festival evropskog filma održaće se tokom proleća i leta na još osam mesta širom Srbije – Lazarevcu, Nišu, Novom Pazaru, Šapcu, Novom Sadu, Zrenjaninu, u Zemunu, i Smederevu. Tokom festivala potpuno besplatno biće prikazano ukupno 14 filmova iz Francuske, Portugalije, Švedske, Kipra, Slovačke, Mađarske, Italije, Austrije, Slovenije, Velike Britanije, Bugarske, Holandije, Švedske, Danske i Nemačke. Festival evropskog filma se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC).

U toku je festival u Lazarevcu u okviru koga se projekcije održavaju svakog četvrtka u Centru za kulturu do kraja avgusta. Program festivala je dostupan na ovom linku.

Raspored održavanja Festivala evropskog filma po gradovima:

Niš, 20.-23. juna u Oficirskom domu. Program možete pronaći ovde.

U Novom Pazaru će 21. juna u Klubu heroja Festival evropskog filma otvoriti šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici. U ovom gradu će se festival održavati do 12. jula svakog četvrtka sa početkom od 19 sati. Program festivala u Novom Pazaru dostupan je ovde.

U Šapcu će FEF biti održan od 3. do 6. jula u dvorištu Kulturnog centra. Raspored projekcija možete pronaći ovde.

Novosadski festival održaće se u periodu od 4. do 19. jula na dve lokacije – Kulturnom centru Novog Sada pod otvorenim nebom i u Brod teatru. Program festivala je dostupan na ovom linku.

Od sredine jula do kraja avgusta će se Festival evropskog filma (EFF u gostima) odigravati petkom u letnjem bioskopu u Dunavskom parku u Smederevu (Smederevo Patosinema). Tokom avgusta evropski filmovi biće emitovani i u Zrenjaninu (četvrtkom i petkom od 2. do 24. avgusta) i u Zemunu (23.-26. avgusta). Programi za Smederevo, Zrenjanin i Zemun biće objavljeni naknadno na sajtu EU info centra.

Ovogodišnji festival je u znaku kulturne baštine, jer je Evropska unija proglasila 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa. Moto kampanje i festivala je „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost” sa željom da podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine kroz film.