Od 19. do 23. novembra 2018. godine prezentovan je novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pred više od 90 srednjoškolaca. U Beogradu prezentacija je održana u EU Info centru, u Novom Sadu u Gradskoj biblioteci, a u Nišu u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac.

Zainteresovanim đacima i nastavnicima predstavljena je publikacija „Evropski dnevnik 2018/2019“ nagradni konkurs „Evropski dnevnik“, kao i Uputstvo za podnošenje radova na nagradni konkurs.

U okviru publikacije nalaze se informacije o putovanjima, studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika u EU, o onome što čeka Srbiju postane članica EU, kao i o životu građana u drugim zemljama EU. Srednjoškolci su takođe imali priliku da čuju nešto više o novim propozicijama konkursa, temama, kategorijama, kao i ulozi mentora na samom konkursu.

Svi prisutni su pokazali veliko interesovanje za konkurs i priliku da osvoje vrednu nagradu–sedmodnevno putovanje u nekoliko zemalja Evropske unije u maju 2019. godine, a konkurs je otvoren do 21. februara 2019. godine.

Prezentacije će biti održane i u Subotici, Somboru, Zrenjaninu, Šapcu, Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Jagodini, Valjevu, Leskovcu, Pirotu, Novom Pazaru, Užicu i Vranju kao i dodatne prezentacije u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a više informacija očekujte uskoro na sajtu www.evropskidnevnik.rs

Gradska biblioteka u Novom Sadu i Narodna biblioteka Stevan Sremac u Nišu su deo EUTEKA mreže.

EUTEKA je mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.