Novosadski Filozofski fakultet godinama obeležava 26. septembar – Evropski dan jezika, koji je Savet Evrope ustanovio 2001. godine, kako bi se istakao značaj učenja jezika, kako bi se podstakli, pre svega mladi da uče strane jezike, ali i kako se promovisalo jezičko i kulturološko bogatstvo Evrope.

Na štandu novosadskog EU Info Pointa, predškolci, kao i deca osnovnoškolskog uzrasta rešavali su kviz „Koliko poznajemo Evropsku uniju“, usput učeći zanimljive informacije o zajednici evropskih država, o evropskim prestonicama, umetnosti i kulturi, kao i o društveno-političkim događajima i ličnostima.

Štand je posetilo blizu tri stotine mladih Novosađana i Novosađanki, koji su bili u prilici da iz publikacija Evropske komisije, na različitim evropskim jezicima, saznaju osnovne informacije o Evropskoj uniji, njenim institucijama i načinu na koji ona funkcioniše.

Evropski dan jezika organizuje Centar za strane jezike Filozofskog fakulteta uz podršku partnerskih institucija među kojima su novosadski EU Info Point, Gradska biblioteka Novog Sada, Francuski institut i Instituta „Junus Emre”. U „Ulici jezika“, ispred ove visokoškolske utanove, predstavili su se i  Centar za mađarski jezik, Centar za srpski jezik kao strani, te Konfucijev institut, koji funkcionišu u sklopu Filozofskog fakulteta.