U okviru ovogodišnje Evropske škole debate, učenici i studenti imaće priliku da debatuju 17. aprila u Pirotu. Događaj će biti organizovan u Skupštini Grada Pirota, a početak je u 12 sati.

Na debati će učestvovati Anđela Nedeljković, Dušan Zdravković, Irina Cvetković, Matija Stanković, Matija Stanojević i Mina Rajković. Mladi debateri imaće zadatak da argumentovano i u ograničenom vremenskom roku iskažu stavove na određenu temu. Učesnici će biti podeljeni u dva tima.

Prethodna javna debata održana je u Rumi, a na našem sajtu možete pročitati i najznačajnije poruke sa debate u Nišu.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata. U maju svake godine u sklopu promocije Dana Evrope, završna debata i ceremonija dodele diploma održavaju se u Narodnoj skupštini Republike Srbije.