Evropska asocijacija festivala i Evropska unija nastavljaju sa projektom dodeljivanja EFFE etikete – Evropa za festivale, festivali za Evropu – kojom se festivalima dodeljuje priznanje za kvalitet i dobar rad.

Za novi ciklus EFFE etikete 2017-18 mogu se prijaviti i festivali iz Srbije i zapadnog Balkana do 17. februara 2017. godine.

Prezentaciju novog konkursa za EFFE etiketu 2017-2018, gde ćete saznati kako se možete prijaviti i dobiti priznanje za kvalitet i dobar rad vašeg festivala održaće se u EU info centur u Beogradu, 18. januara 2017. godine, sa početkom u 14:30 časova.

Prisutnima će se obratiti zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt, generalna sekretarka Evropske asocijacije festivala i direktor EFFE projekta Katrin Deventer kao i Jovanka Višekruna Janković ispred ArtLink-a koji je kontakt tačka za Srbiju i zapadni Balkan za EFFE projekat.

U drugom delu događaja Dimitrije Tadić, rukovodilac Desk-a Kreativna Evropa, govoriće se i o izvorima finansiranja festivala kroz ovaj program Evropske unije za kulturu.

Broj mesta je ograničen pa Vas molimo da Vaše učešće potvrdite na office@artlink.rs do utorka 17. januara do 18 časova.

Prezentacija će biti prenošena uživo i možete je pratiti putem linka: http://euinfo.rs/europeforfestivals.livestream/

Prezentacije EFFE u Novom Sadu i Nišu

Pored Beograda, prezentacija EFFE projekta održaće se i u Novom Sadu i Nišu. U Novom Sadu ovaj događaj će biti organizovan u Master centru, Velika sala Privredne komore Vojvodine, Hajduk Vejkova 11, 19. januara u 10:00, a prijave možete poslati na adresu officens@euinfo.rs do srede 18. januara do 18 časova.

U Nišu, prezentacija EFFE će se održati u EU info kutku, u ulici Vožda Karađorđa 5, 23. Januara od 12:00. Prijavite se na adresu officenis@euinfo.rs do nedelje 22. januara do 18 časova.

EFFE etiketa 2017-18, pruža nove mogućnosti za umrežavanje i povezivanje festivala, a samim tim za razmene i saradnju.  U procesu selekcije festivala koji će konkurisati za EFFE etiketu i nagradu učestvovaće međunarodni žiri eksperata iz oblasti umetnosti, kulture, biznisa i politike. Dobitnici EFFE etikete (i nagrade) biće promovisani na gala okupljanju festivala 4. maja 2017. godine, u okviru programa programa „Arts Festival Summit“ u Wiesbaden / Rheingau, u SR Nemačkoj.

EFFE je u svom prvom izdanju okupio 761 festival iz 31 zemlje i dodelio 12 nagrada za najuspešnije Evropske festivale. Tokom prvog izdanja EFFE, 22 festivala iz Srbije su dobila ovu etiketu.