EU info kutak Niš predstavio je svoje usluge na Sajmu EU projekata „EU i Srbija na delu“ održanom u sportskoj hali ,,Kej’’u Pirotu. Posetiocima štanda EU info kutka su na raspolaganju bile besplatne publikacije o Evropskoj uniji, procesu pridruživanja EU, stipendijama i mogućnostima školovanja za mlade u EU, realizovanoj pomoći EU u Srbiji, kao i informacije o programima, fondovima, studentskim razmenama, volontiranju na području Evropske unije. ,,Sajam EU projekata u Pirotu je sjajna prilika da i ljudima van Niša pružimo informacije koje se tiču Evropske unije i procesa pridruživanja, mogućnostima koje im se kroz EU programe pružaju u različitim oblastima – preduzetništvu, školovanju, socijalnim uslugama’’, istakla je Public Space manager EU info kutka Niš Bojana Petrović.

Štand EU info kutka posetio je v.d. šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt. On je tom prilikom rekao da mu je izuzetno drago što je EU info kutak Niš na sajmu ,,EU i Srbija na delu’’ i ocenio da ,,Niš zaslužuje još veću podršku Evropske unije u budućem periodu’’. Za saradnju sa Gradom Nišom su se zainteresovali i predstavnici ambasad Evropske unije u Srbiji koji su posetili štand EU info kutka.

Veliko interesovanje je štand koji je EU info kutak Niš delio sa Eutekom izazvao i među pirotskim školarcima koji su bili naročito zainteresovani za Erasmus plus programe omladinskih razmena i volonterskih praksi.