Međunarodni Forum o organskoj  proizvodnji, održaće se 27. septembra u Selenči, u 10.30 časova. Ovu manifestaciju tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opstine Bač i EU info kutka u Novom Sadu.

Tema ovogodišnjeg foruma su inovacije u organskoj proizvodnji.

Uvodnu reč održaće predsednik Centra za organsku proizvodnju Selenča Jozef Gašparovski, o značaju ove vrste poljoprivrede govoriće, prof. emeritus dr Branka Lazić, a na saradnju Slovačke i Srbije na istrazivačkom polju osvrnuće se Stanislav Šilhar.

Proizvođači organske hrane predstaviće istraživačke ideje u oblasti proizvodnje i prerade ovih proizvoda a biće dodeljeni sertifikati i priznanja svima koji su doneli inovativna rešenja primenjiva u toj oblasti.

U sklopu Foruma organizuje se izložba i degustacija inovativnih proizvoda učesnika istraživanja kao i 13. festival tradicionalne hrane.

Tokom dana biće više neformalnih i formalnih sastanaka i prezentacija na razne teme od interesa za organske proizvođače.