ESN (Erasmus student network) iz Novog Sada od 23-25 februara organizuje Nacionalnu Platformu u Novom Sadu, u Startit centru, sa ciljem da okupi mlade volontere iz 3 lokalne organizacije u Srbiji, kako bi se radilo na vidljivosti i popravljanju pozicije organizacije u državi.

Tema nacionalna platforme ove godine je zaštite životne sredine. Trodnevna platforma će sadržati radionice organizovane od strane Crvenog krsta, EU info kutka, OPENS 2019 i Instituta za očuvanje prirode Vojvodine.

U petak, 23. februara, EU info kutak ‘e odrzati dve radionice, jednu na temu komunikacije na društvenim mrežama, a drugu na temu komunikacije sa tradicionalnim medijima i novinarima. U subotu i nedelju planirano je održavanje različitih sednica. Učesnici će moći da odaberu radionice u koje žele da se uključe.

Sednice koje će se održati u subotu će se fokusirati na nekoliko tema, kao sto su: sport i kulturne aktivnosti Erasmus studenata u Srbiji, odnosi ESN-a i univerziteta, pravna pitanja, primeri dobre prakse, dok će se sednica u nedelju bazirati na međunarodnim odnosima ESN-a iz Srbije.