U okviru tradicionalnih Erazmus četova koji se održavaju u niškom EU info kutku, ove nedelje će gošće biti Maša Đorđević i Nina Burić, koje su provele semestar na univerzitetima u Evropi. Erazmus čet će biti održan u sredu 20. februara od 17:30h.

Kakvi su uslovi prijavljivanja za studije u inostranstvu, kako izgleda aplikacioni proces za programe Erasmus+, koji su izazovi pred studentima, samo su neke od tema o kojima će naše sagovornice pričati. Takođe, prisutni će moći da dobiju više informacija o sličnostima i razlikama između studiranja u Srbiji i Evropi i bliže se upoznati sa tradicijom i kulturom Italije i Španije iz ugla Nišlijki koje su živele i studirale u tim zemljama.

Maša je pohađala „Universidade de Vigo“ u Španiji, a Nina „Università Cattolica del Sacro Cuore“ u Italiji. Učesnice četa deo su organizacije Erasmus Student Network Niš.

Na našem sajtu možete pogledati i kako je prošao prethodni Erazmus čet u Nišu, kada su gosti bili Alesandro Labela iz Đenove i Megan Nagel iz Berlina, koji su jesenji semestar 2018/2019 proveli u Nišu.

Prisustvo Erazmus četu je besplatno ali je, iz organizacionih razloga, potrebno prijaviti se mejlom na officenis@euinfo.rs  ili telefonom na broj 018/254-461, najkasnije do 19. februara u 19h.