Info sesija o Erasmus+ programu mobilnosti mladih održana je u novosadskom EU info kutku, a članice organizacije Erasmus Student Network Novi Sad Katarina Bujandrić i Milena Lučić predstavile su ovaj program našim studentima, uz detaljna objašnjenja o načinu apliciranja.

Studenti su bili zainteresovani za stipendiranje u zemljama EU, za vizne olakšice i mogućnosti studentskih razmena, za moguće izdatke i prepreke koje ih mogu zadesiti pri prijavljivanju. Od svojih kolega koji su već učetvovali u razmenama dobili su konkretne savete i smernice, te čuli iskustva iz prve ruke o tome kako izgleda studentska razmena.

Ovo je jedan u nizu Erasmus+ chat-ova koje novosadski EU info kutak organizuje u saradnji sa ESN-om, nevladinom studentskom organizacijom koja podržava i razvija studentske razmene u Evropi, sa idejom da se popularizuje Erasmus+ program među domaćim studentima.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. U polju obrazovanja program se posebno fokusira na studentsku mobilnost, koja je u današnjem obrazovanju sve učestalija, a oni studenti koji su imali prilike da učestvuju u programu tvrde da im je to jedno od najlepših i najvažnijih životnih iskustava.