EU Info centar i ESN BelUPgrade vas pozivaju na Erasmus+ chat u četvrtak 28. aprila s početkom od 17h na adresi Kralja Milana broj 7. To će, između ostalog, biti prilika da studenti iz Srbije saznaju više o programu Erazmus+, kako mogu da se prijave za školovanje u nekoj od evropskih zemalja i upoznaju bliže države Evropske unije.

Erazmus studentska mreža (Erasmus Student Network), osim u Evropi, deluje i u Srbiji pružajući podršku stranim studentima koji su odlučili da studiraju na nekom od Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

U EU info centru će se narednih meseci, jednom mesečno, organizovati susreti naših i stranih studenata povezanih u Erazmus+ mrežu. To će biti prilika da studenti koji su odlučili da studiraju u Srbiji govore o svom iskustvu studiranja i predstave svoju zemlju na neki zanimljiv način.

Osim toga, biće organizovan takozvani speed friending, tokom kojeg će u ličnom kontaktu studenti iz Srbije razgovarati sa svojim kolegama iz evropskih zemalja o svemu što ih zanima vezano za Erazmus+ program.

Na prvom susretu, 28. aprila, student na razmeni iz Španije govoriće o svojim studijama u Beogradu, kako su se prijavili na razmenu, zašto su se odlučili na taj korak i šta im je ovo novo iskustvo donelo. Osim toga predstaviće i svoju kulturu i pripremiti iznenađenje za sve prisutne.

Prijave su obavezne, popunjavanjem ovog kratkog formulara https://docs.google.com/forms/d/1HCd5EQ-ycZuVGt8XqMBlBGnAs0EfFimYCAaLlNAGg0g/viewform