Informacioni centar Evropske unije (EUIC) u Beogradu je komunikacioni hab Delegacije Evropske unije u Srbiji koji se bavi planiranjem i sprovodjenjem strateske komunikacije EU u Srbiji, promocijom Delegacije EU i njene saradnje sa Srbijom u procesu evropskih integracija, saradnjom sa medijima, nastupima na društvenim mrežama, audio-vizuelnom produkcijom, kao i kreiranjem i sprovođenjem kampanja.

U ime Delegacije EU, izrađujemo strategije i koordiniramo komunikaciju EU i partnera u Srbiji. Naš tim nudi kvalitetan i privlačan sadržaj i osigurava najviši nivo partnerstva sa državnim institucijama, civilnim sektorom, medijima, akademskom i psolovnom zajednicom i gradjanima.

EU info centar nalazi se u ulici Kralja Milana 7, i otvoren je radnim danima od 10 do 19 časova, i subotom od 10 do 15 časova. U prostoru namenjenom za posetioce, nudimo:

  • odgovore na pitanja o EU;
  • korišćenje kompjutera za pretragu podataka u vezi sa EU temama;
  • kutak za čitanje strane i domaće štampe, našu biblioteku knjiga i brošura;
  • pomoć u navedenim aktivnostima;
  • Besplatnu isporuku brošura i publikacija o EU.

 

EUINFO mrežu u Srbiji čine Informacioni centar Evropske unije u Beogradu i info kutci u Novom Sadu i Nišu. Za najnovije vesti i informacije o Evropskoj uniji, redovno pratite naš sajt, kao i sajt Delegacije Evropske unije u Srbiji. Uvek nam se možete obratiti putem maila na info@euinfo.rs. Prisutni smo i na društvenim mrežama Twitter, Facebook, Instagram, Youtube.