Medijski edukativni centar (MEC) organizuje debatu o digitalnoj pismenosti, na kojoj će se govoriti o uticaju modernih tehnologija na društvo u celini. Diskusija će se održati u EU info centru u Beogradu u sredu, sa početkom u 11 časova.

Na panelu će govoriti pomoćnica ministra za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Irini Reljin, specijalna savetnica u Ministarstvu kulture i informisanja Maja Zarić i eksperkinja za rodnu ravnopravnost i osnaženje žena Dragana Petrović. Moderator debate biće predsednik MEC Miomir Rajčević.

Digitalna nedelja u Srbiji, koja se odvija u okviru All Digital Week na evropskom nivou, je nedelja različitih promocija kojima se šalje poruka svima da je vreme da se uključe u aktivnosti boljeg razumevanja i masovnog korišćenja digitalne komunikacije prihvatanjem savremenog načina razmišljanja, učenjem o medijskoj pismenosti i razvojem digitalnih veština.

Medijski edukativni centar otvorio je i portal namanjen svima koji su zainteresovani za razmenu znanja i iskustava, stvaranje partnerstava i promociju uspešnih projekata promocije rodne i generacijske ravnopravnosti, uključivanja marginalizovanih grupa, interkulturalnog dijaloga i osnovnih elemenata neophodnih za celoživotno učenje.

Tri osnovna elementa ovogodišnje kampanje su:

  • Promocija medijske pismenosti, razvijanje kritičkog promišljanja i digitalne pismenosti,
  • Stvaranje sigurnosti i poverenje u nove tehnologije razvojem digitalnih znanja i veština i
  • Povećati mogućnosti za pronalaženje posla razvijanjem pravih veština potrebnih u novim digitalizovanim poslovima.

Promovišući ove teme, projekte, prezentacije i aktivnosti koje se bave digitalnom i medijskom pismenošću i obukom građana da razumeju digitalne procese, Medijski edukativni centar želi da doprinese održivom razvoju društva.