U organizaciji Gradske narodne bilblioteke „Žarko Zrenianin“ u Zrenjaninu i EU info centra, u Zrenjaninu će od 24. januara biiti otvorena izložba autorske grafike „Zajedno možemo više“ i održana tribina o socijalnoj inkluziji.

Izložba od 20 radova na kojima autori edredstavljuaju svoje viđenje problema društvene inkluzije nastala je u okviru projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“ i bila je organizovana najpre u EU info centru u Beogradu. Zrenjanin je prvi grad u koji izložba ide, s ciljem da se podstakne razgovor o društvenoj inkluziji ugroženih grupa. Izložba će biti otvorena u biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u 17.30, a nakon otvaranja biće održana tribina o socijalnoj inkluziji u Zrenjaninu i Srbiji.

Izložbu će otvoriti direktor Biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić i šef sektora u Delegaciji EU u Republici Srbiji Nikola Bizel.

Izložba će biti postavljena u zrenjaninskoj biblioteci do 20. februara, a potom će nastaviti „putovanje“ kroz Srbiju. Evropska unija je najveći donator u Srbiji na planu socijalne politike i socijalne kohezije i od 2007. do 2017. godine donirala je 213 miliona evra.