Aplikacija ‘Evropa za poneti’ – EU u vašem mobilnom telefonu

U okviru projekta „Evropa za poneti – unapređenje informisanja mladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija“, kreirana je i pokrenuta Android aplikacija Evropa za poneti. Aplikacija Evropa za poneti mladima pruža mogućnost da u svakom momentu budu u toku sa događajima u Evropskoj uniji, kao i sa tim šta Evropska unija pruža njima, noseći EU na svom telefonu, u svom džepu.

EU_za_poneti_app

Aplikaciju „Evropa za poneti“ je moguće preuzeti telefonom, sa aplikacije Google Play Store, unošenjem odrednice „Evropa za poneti“ u pretraživač, ili putem sledećeg linka:
play.google.com/store/apps/details?id=rs.bos.evropazaponeti

Aplikacija nudi pregled informacija o mogućnostima koje Evropska unija pruža mladima u pogledu obrazovanja, volontiranja, putovanja i rada u EU. Android aplikacija odgovara na potrebe mladih, ali ih i na zanimljiv način upoznaje sa procesom evropskih integracija Srbije, kao i sa istorijatom i institucionalnom strukturom Evropske unije.

„Evropa za poneti“ će biti zvanično predstavljena na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, na štandu Delegacije Evropske unije u Srbiji. Projekat „Evropa za poneti – unapređenje informisanja mladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija“ realizuje Beogradska otvorena škola uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.