Ambasador EU Majkl Devenport u poseti Nišu 25. marta 2014. godine

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Majkl Devenport, boraviće 25. marta 2014. godine u poseti Nišu, gde će potpisati Memorandum o razumevanju o osnivanju EU info kutka i prisustvovati sednici upravnog odbora kojom se zatvara Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES u koji je EU investirala 14.1 miliona evra.

Devenport201403-1

Ambasador Devenport će posetu Nišu započeti razgovorom sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, sa kojim će potom u 11 sati u Gradskoj kući Niša potpisati Memorandum o razumevanju o osnivanju EU info kutka, a zatim posetiti buduće prostorije Kutka smeštene u Kancelariji za mlade grada Niša.

EU Info kutak predstavlja deo komunikacionih aktivnosti Delegacije u Srbiji, sa ciljem da unapredi poznavanje Evropske unije u direktnom kontaktu sa građanima i posetiocima Niša, uz aktivnu podršku gradskih vlasti.

Na ovaj način građani i posetioci Niša biće informisani o svim pitanjima koja se tiču funkcionisanja Evropske unije i saradnje Srbije i država članica EU.

Tokom 2014. godine Delegacija EU u Srbiji otvoriće EU Info Kutak i u Novom Sadu.

Ambasador Devenport prisustvovaće u toku dana 14. sednici Upravnog odbora kojom će biti zatvoren Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES. Tom prilikom ambasador će posetiti i izložbu posvećenu dostignućima EU PROGRES-a u lobiju hotela „Grand“.

Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES je razvojni program koji obuhvata 25 opština sa juga i jugozapada Srbije. Ceo program je usmeren ka stvaranju boljih uslova života i stvaranju povoljne klime za investicije koje će podstaći prosperitet građana.

Aktivnosti programa su podeljene na četiri komponente: (1) dobro upravljanje (2) opštinsko upravljanje i planiranje razvoja, (3) društvena, ekonomska i infrastruktura životne sredine, (4) javna svest i brendiranje južne i jugozapadne Srbije.

Cilj programa je doprinos jačanju stabilnosti i društveno-ekonomskom razvoju južne i jugozapadne Srbije.
Evropska unija, preko Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, učestvovala je u Programu evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES sa 14,1 miliona evra od jula 2010.

Ambasador Devenport će se tokom posete Nišu sastati i sa predstavnicima organizacija civilnog društva.
Za više informacija o EU PROGRES programu:

www.euprogres.org