Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i EU Info kutak Niš organizuju akademsko predavanje „Pedeset godina od studentskih protesta“, koje će održati profesor dr Branislav Stevanović, u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke 13. marta od 18 sati.

U fokusu ovog predavanja biće politička situacija u svetu i tadašnjoj Jugoslaviji, razlozi za javljanje nezadovoljstva i put studentskih nemira 1968. godine.

Posetioci će, između ostalog, moći da čuju gde su prvo pokrenuti građanski protesti, kakav je to uticaj imalo na naše društvo i kakav je kulturni, socijalni i moralni značaj imalo buđenje mladih u našoj zemlji i celom svetu.

Profesor dr Branislav Stevanović je sociolog politike. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nišu, magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Nišu. Od 1991. godine radi na ovom fakultetu, najpre kao asistent, a onda i kao nastavnik, na departmanima za sociologiju i novinarstvo. Redovni je profesor i autor više desetina naučnih radova iz oblasti sociologije politike i sociologije kulture.

Predavanje je deo ciklusa akademskih predavanja, koja Univerzitetska biblioteka i EU Info kutak realizuju već godinu dana.

Prisustvo predavanju je besplatno, ali iz organizacionih razloga pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo potvrde do ponedeljka, 12. marta, do 19 sati, na mejl officenis@euinfo.rs, ili broj 018/254-461.